dissabte, 11 de juny del 2016

EL SISTEMA EDUCATIU

La meva opinió sobre el sistema educatiu?

Ens passam 6 hores diàries a classe, 300 hores escoltant a professors parlar sense aturar, perquè clar, s'han d'acabar les 350 pàgines del llibre de text i sinó no dóna temps. Acaba la classe i ja hem fet una lliçó sencera de la qual no hem assimilat res. Quan arriba l'hora del pati ens n'adonam de que en molts de casos no podem perdre 30 minuts del nostre temps perquè el dia següent tenim un examen, una exposició oral o una entrega important, així que toca quedar-se a la biblioteca estudiant. Quan arribam a casa saturats després de 6 hores tancats, ens hem de posar a "estudiar" i dic "estudiar" perquè després de classe, el darrer que pot fer el nostre cervell, és estudiar més.

"No siguis vago i du tot el temari al dia" és la frase estrella dels professors, els mateixos de que en molts de casos no se n'adonen de que no només tenim la seva assignatura, sinó que en tenim 9 més, i perdonau que els contradigui, però és impossible dur-les totes al dia quan a més d'estudiar, has de fer deures, preparar exposicions, menjar i dormir les famoses 8 hores, cosa que és impossible quan el dia següent tens un examen i, o bé te quedes fins les dues estudiant, o bé t'aixeques a les 5. Ja no parlam de sortir a fer una volta o fer esport, perquè no queda temps.

Els que tenen sort, a més, han d'anar a una acadèmia o professor particular per repassar alguna de les assignatures que els costa més perquè a classe no hi ha temps de que el professor/a respongui tots els dubtes, ja que som uns 25-30 alumnes a cada aula.

Els nostres exàmens es basen en memoritzar coses que a la setmana, o amb sort al més, haurem oblidat. No fem debats sobre temes d'actualitat ni tan sols donam la nostra opinió perquè abans de que acabin les classes s'ha d'haver complit el que s'anomena "programació d'aula".

Llavor arriba la nota dels exàmens i el típic "no t'has esforçat suficient" dels professors, que t'ho diuen sense saber que potser has tret un 4 o amb sort un 5 havent estat tres dies davant del llibre de la seva assignatura.

Tot això no només ho dic jo, sinó fins i tot la meva cosina petita (11 anys), que es passa quasi tantes hores com jo estudiant conceptes per després plasmar-los a un paper, sense raonar, perquè on queden el raonament i la creativitat en aquest sistema?

El més graciós és que quan arriben els cap de setmana o les vacances, ens hem de quedar estudiant, perquè cada professor mana deures per fer o un llibre per llegir, i acabam amb 5 llibres per llegir i fer els seus respectius treballs. Conclusió: no tenim vacances.

S'HAN DE CANVIAR LES COSES JA!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada